Like Ons

Café Johan

Waar voetbal en zaken elkaar ontmoeten.
 • In de Johan Cruijff Arena

   

  De Johan Cruijff ArenA is een multifunctioneel stadion aan de noordwest-kant van de ArenA Boulevard op nog geen 200 meter ten westen van Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het is met 53.052 zitplaatsen het grootste stadion van Nederland. Het valt vergeleken met andere voetbalstadions niet op door de lengte en breedte maar vooral door de hoogte. Sinds 14 augustus 1996 is het de thuisbasis van de voetbalclub AFC Ajax. Ook de American footballers van Amsterdam Admirals speelden er hun thuiswedstrijden.

  Met een helling van 37 graden zijn de tribunes van de Arena de op drie na steilste van Europa.
  Onze leden kunnen zeer exclusief wedstrijden en evenementen bijwonen. De Amsterdam Arena is uitstekend te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Café Johan is een skyroom met balkon en heeft 66 plaatsen die op het speelveld uitkijken.

  Geschiedenis

  Op 14 augustus 1996 werd de Johan Cruijff ArenA (toendertijd de Amsterdam ArenA) door Koningin Beatrix geopend met een grootse openingsceremonie. Trijntje Oosterhuis zong de hymne ‘De Zee’, speciaal voor deze ceremonie geschreven. Na de opening werd er een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld: Ajax – AC Milan. Ajax verloor dit duel met 0-3. Het eerste doelpunt in het stadion werd gemaakt door Dejan Savićević.
  Op 18 augustus 1996 werd de eerste editie van de Johan Cruyff Schaal in de Amsterdam ArenA gespeeld. De wedstrijd ging tussen landskampioen AFC Ajax en bekerwinnaar PSV. Het duel was de eerste officiële wedstrijd in het stadion. De wedstrijd eindigde in een 3 – 0 overwinning voor PSV. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal luidt elk jaar in juli of augustus het nieuwe Nederlandse voetbalseizoen in.
  Het eerste Ajax-doelpunt werd op 21 augustus 1996 gemaakt door Kiki Musampa, in de 81e minuut van de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, Ajax won met 1-0.
  In de maand september, 1996, gaf Tina Turner 3 mega concerten, de eerste concerten in de Amsterdam ArenA. Ze trad op als eerste internationale artiest in de ArenA. Haar concerten trokken in totaal 155.000 fans, waarmee het stadion op concertgebied groots werd geopend.

  Ontmoet op niveau

  Bij Café Johan ontmoet u ondernemers op niveau. Café Johan bevindt zich op een perfecte plaats in de Arena, met prachtig uitzicht.

  In Amsterdam Arena

  Café Johan bevindt zich in de Johan Cruijff Arena, thuisbasis van Ajax en Johan Cruyff. Een geweldige locatie dus.

  Lid worden

  Ondernemers kunnen onder voorwaarden lid worden van Café Johan. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier.

  Johan Cruyff Foundation

  Het grootste deel van de opbrengsten van leden en van Café Johan gaat naar de Johan Cruyff Foundation.